Студентите възродиха протестите

ОкупацияВ неделя отново стотици хора излязоха на улицата в София, за да изразят недоволството си от политиката на кабинета „Орешарски“. Протестът беше посветен на подкрепата за студентите, окупирали Софийския университет. До сблъсък с контрапротестиращите, подкрепящи правителството не се стигна. Полицейското присъствие в центъра на столицата беше засилено.

Окупацията на Софийския университет продължава. Напрежение има от сутринта, заради групи, които искат със сила да влязат в Ректората,които обиждат и нападат студентите, затворили сградата в знак на протест срещу управляващите.

Ръководството на университета свиква извънредно заседание на Академичния съвет заради протестите на „Ранобудните студенти”. Днешният ден е неучебен ден за студентите от СУ.

Младежите, окупирали сградата на Софийския университет, вече са обвинени, че протестът им е дирижиран от политически сили. В специална декларация, разпространена в социалната мрежа,„Ранобудните студенти” питат: „Кой дирижира контрапротестите и защо в ги водят депутати от БСП?“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *