СТРОЯТ НОВ ЗАТВОР В БИВШИ КАЗАРМИ КРАЙ ДУПНИЦА

Zatvor bgnes

За преустройството са отпуснати 35 милиона лева чрез Норвежкия финансов механизъм

Строят нов затвор в бившите казарми край дупнишкото село Самораново, съобщи  началникът на затвора в Бобов дол Александър Апостолов, който е координатор по проекта. В новият затвор ще могат да излежават присъдите си 400 осъдени. Финансирането е около 35 милиона лева и е осигурено чрез Норвежкия финансов механизъм.

Сега в бившите казарми при Самораново е затворническото общежитие към бобовдолския затвор изтърпяват присъда около 100 лишени от свобода с по-лек режим. В бъдещият комплекс ще бъде изграден и обучителен център за подготовка на кадри по охраната на затворите и специалисти за системата за изтърпяване на наказанията – психолози, аминистратори и други.

Изгражането на затвора при Самораново ще започне до една година. Първоначалният проект е бил той да е в общежетието в Казичене, по-близо до София, но теренът там се оказал неподходящ. Засега в Самараново няма реакции от страна на местното население, но в селото нямали проблеми със затворниците от сегашното общежетие, коментира кметът Райна Александрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *