Страхотия! Вижте каква прогноза вещаят синоптиците!

БлоковеАко това наистина се случи, ще бъде помнено с години напред!

Особено опасна буря се задава в понеделник. Съществува опасност от падащи дървета, разрушени къщи, сгради, изтръгнати електрически стълбове.

Такава е прогнозата за времето над Англия. От службата по околната среда обявяват код „червено” за островната страна в понеделник, на 28 октомври.

Най-засегнати от урагана се очаква да бъдат Южна Великобритания и Южен Уелс. Там ще се изсипят изключително силни поройни дъждове. Прогнозата са и за бурни, почти ураганни ветрове, които ще развият скорост повече от 126 километра в час.

Буря с подобен интензитет не е настигала Англия от отдавна отминалата 1987 година. Това разкри вестник „Обзървър”.

Според синоптиците вятърът с мощна сила първо ще „покоси” югозападната част на Англия. Ядрото му ще е над Атлантическия океан.

Малко след 12 часа в полунощ в понеделник епицентърът на бурята ще се премести на североизток и ще пренесе движението си из цялата страна.

Метеоролозите предупреждават и за още една опасност. Ще има много наводнения, които ще залеят цяла Великобритания.

Те прогнозират, че проливните дъждове може би ще продължат шест и повече часа. Очаква се бурята да прекъсне и захранването с електричество, както и да донесе ужасни щети на хора и предмети, предупреждават синоптиците.

Късметлийското за родината ни е, че природната страхотия няма да се отрази върху климата на България, пишат от razkritia.com.

Един коментар по “Страхотия! Вижте каква прогноза вещаят синоптиците!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *