СТОТИЦИ НА ПРОТЕСТ ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ – ИСКАТ ОСТАВКАТА НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ

Protest Simeonov bgnes

От 18.00 часа протести ще се проведат в Пловдив, Стара Загора и дори – Лондон

Няколкостотин души излязоха на протест днес пред Министерския съвет. С черни знамена, плакати „Системата ни убива“ и „Вън Валери Симеонов“ гневните родители изразиха негодуванието си от тежките думи на вицепремиера пред сградата на Министерски съвет. Гражданското негодувание на протестиращите преминава при засилено полицейско присъствие.

Поводът за недоволството е изказването му за майките на деца с увреждания. Според Симеонов майките са „кресливи“, а децата им – „уж болни“. С виковете „Оставка“ протестиращите блокираха платната на бул. „Княз Александър Дондуков“.

Такъв език е недопустим и се разграничавам от него. Крайно време е всеки да си мери думите. Това касае както опозицията, така и хората в управляващата коалиция, заяви Борисов в петък, но без да поиска оставката на вицепремиера си.

Протести ще има и в други градове в Пловдив и Стара Загора. Те ще започнат от 18.00 часа. Протест за оставката на Симеонов ще има дори и в Лондон. Българите в британската столица ще излязат пред посолството ни във вторник от 19 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *