СТОТИЦИ НА ПРОТЕСТ В ПЕТРИЧ ЗАРАДИ БЛЪСНАТИТЕ ОТ 18-ГОДИШЕН ШОФЬОР ТРИ ДЕЦА

phpgefbpc_800x_

Хората настояват за справедливо разследване на катастрофата и се опасяват, че случаят ще бъде потулен

Причината за съмненията е, че 18-годишният шофьор с два месеца стаж зад волана, който управлявал автомобила в злополучната нощ се оказа син на бивш полицай. След катастрофата 17-годишно момче и 15-годишно момиче са в болница в тежко състояние, а третата пострадала – 16-годишно момиче, е освободена за домашно лечение.

Осемнадесетгодишният шофьор Г.П. от вчера е задържан и обвинен за причиняване на средна телесна повреда на 15-годишно момиче и за тежка телесна повреда с временна опасност за живота на 17-годишното момче, на което се наложи ампутация на крака.

Според прокуратурата осемнадесетгодишният водач е управлявал лек автомобил „Опел Астра“ с несъобразена с пътните условия скорост, вследствие на което изгубил контрол над МПС, излязъл вдясно от пътя и се качил на тротоара, на който в онзи момент се намирали пешеходци. Според свидетели обаче 18-годишният е правил дрифтове, заради това е загубил контрол над колата и е прегазил тримата младежи.

Напрежението и протестите в Петрич продължиха през целия ден вчера, а дъждът не спря демонстрантите и те блокираха движението в центъра на града. Според протестиращите има опит за прикриване на обстоятелствата около катастрофата.

Близките на пострадалите са поискали записи от видеокамерата, монтирана в района на инцидента. Ръководството на Община Петрич няма да допусне да се манипулират записите. Те обаче не могат да бъдат предоставени на близките на потърпевшите поради започналото вече разследване, заяви пред БНР заместник-кметът Минка Салагьорова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *