Станишев си призна: Договорих с Доган кабинета „Орешарски“

Станишев и ДоганАхмед Доган е задкулисният баща на това правителство на Пламен Орешарски. Това призна ненадейно в ефира на Би Ти Ви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Буквално той разкри, че се е виждал за последно с Ахмед Доган преди няколко седмици, а поводът е бил да договорят участието на двете партии в създаването на новия кабинет. Така Станишев развенча заблудата, че Доган се е оттеглил от политиката и е само почетен председател на ДПС. Реално той потвърди, че Сокола е кукловода в сянка.

По законите на нормалната политика за такива важни дела се договарят действителните лидери, каквито са Станишев и Местан. Но явно се потвърждава съмнението, че Доган е действащият и тежи само неговата дума, а Местан е просто мъжката му секретарка.

Лидерът на БСП обясни, че назначението на Делян Пеевски е било политическа грешка, но иначе бил правилният ход и само този човек можел да се бори срещу частните интереси и щял да бъде много полезен за държавата. Той заяви, че Пеевски бил кандидатура на Орешарски, а той само го подкрепил.

Станишев заяви, че Доган и ДПС не го държат с никакви компромати и не се притеснява от нищо. Единствената му кауза била да върне държавността и да работи за интересите на хората. Той обяви, че няма намерение да си подава оставка, защото му я искали хора, които имали нечестна мотивация.

В познатия си нагъл тон червеният лидер, вместо разговор с Росен Петров направи политическо обръщение към нацията, в което говори за държавата, за хората, за интересите им, които искал да защити.

Лидерът на ПЕС обяви, че няма намерение да се връщат нещата към 1923 година, когато са прибирали политическите опоненти с камионетки, а ще държи на върховенството на закона. Искал да бъдат разкрити престъпленията на мутренската групировка на Борисов и Цветанов и държавата да бъде спасена от мафията.

Водещият обаче нито веднъж не му зададе въпрос за далаверите на хора от БСП, за коментарите около любимеца му Делян Пеевски,  за аферата “Хохегер” и редица други кражби, осъществени по време на неговото управление и неразследвани досега.

Станишев се изгаври и с протестиращите, обявявайки, че митингите не били чак толкова големи и на площада в София сега имало не повече от 5 000 души. Въпреки това обаче той поиска за малко повече живот на правителството, което щяло да реши проблемите с високите сметки за ток, социално слабите и битката с престъпността.

Източник: factor.bg

Един коментар по “Станишев си призна: Договорих с Доган кабинета „Орешарски“

  1. Ще ви съсипя манипулативната ви и подкупена партия, АТАКАфесове черни. Внимание хора, тука има платени хора на АТАКАфес. Които се опитват да ви манипулират, и да ви убеждават, че сте хора на ГЕРБ за да може и другите АТАКАфесове да ви намразя и да се стигне до гражданска война. АТАКАфес си борави само с манипулация. Вчера на протеста имаше хора с маски от АТАКАфес, нима ако не са платени ще са там ? Подпишете петицията за сваляне на имунитета на Болен Шмиргелов. Достатъчно е да напишете в google „За сваляне на имунитета на Волен Сидеров“. Моля, кажете на възможно най-много хора за тази петиция. Колкото повече са подписите, толкова повече внимание ще получи петицията от медиите и отговорните лица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *