Станишев се пуйчи в НДК; „Go away“ му препоръчват пред НДК

Протест пред НДКФорумът на ПЕС, който се провежда в НДК, започна с антиправителствен протест, който събра близо 200 души, които нарастнаха над 3000 в горещия летен ден. Те скандират „Оставка“, „Мафия“ и „Червени боклуци“.

Участници от конференцията коментират, че това е първото подобно събиране на европейските социалисти, което е съпътствано от протест. На събитието пристигна и председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, за когото имаше съмнения, че ще присъства, премиерът Пламен Орешарски и председателят на парламента Михаил Миков. По-късно Орешарски и Шулц ще се срещнат на четири очи. Орешарски беше приветстван като „социалистически премиер“.

Форумът започна с изпълнение на българска фолклорна музика. Докато някои от участниците се снимаха на терасата пред зала 3 на шестия етаж в НДК на фона на София, отдолу се чуваха скандиранията на протестиращите. Повечето лозунги бяха на английски:“Stanishev go away!“

„Вашият успех е и наш успех. Виждаме каква е алтернатива – Борисов, Орбан, Берлускони – трябва да покажем ясно че ще го направим по различен начин. Нека не се завръщаме към Борисов и към философията на Берлускони“, обърна се председателят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода към участниците във форума. ГЕРБ преди време разпространи документи как семейството на Свобода се е възползвал от връзките си със Станишев в огромна далавера.

Той призова за подкрепа към новото правителство и похвали лидера на ПЕС и бивш премиер Сергей Станишев, че се е борил дълго време за модернизацията и „да каже „да“ на бъдещото и „не“ на миналото. „Трябват ни успех – това правителство трябва да покаже разликата с предишното правителство“, заяви още Свобода. Той пожела успех на премиера Пламен Орешарски.

Министър-председателят излезе пред членовете на ПЕС и отново заяви (както досега на няколко пъти), че неговото правителство има най-трудните първи сто дни, защото се иска оставка отначалото.

„Засилихме някои социални програми с най-голяма чувствителност на обществото. Втората група мерки – подобряване на бизнес климата и намаляване на административните тежести. Искаме да демократизираме цялостния процес на управление. Надяваме за първите 100 дни някои от тези мерки да бъдат постигнати. До края на годината ходът на изпълнението им ще бъде допълван“, заяви Орешарски.

Той обяви, че ще разчита на подкрепата на европейските лидери, които да проведат „общностни политики, които да подкрепят местните мерки“.

ПЕС е извън времето и пространството. От Мартин Шулц завоня на националсоциализъм. Нагъл, по-нагъл, най-нагъл…Станишев.

Един коментар по “Станишев се пуйчи в НДК; „Go away“ му препоръчват пред НДК

  1. Що за заглавие! Скрийте се в някоя гора и си трайте, защото и на село не говорят така! Отговор не искам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *