СТАНИШЕВ: НЯКОИ ПОЛИТИЦИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ УСМИРЕНИ

Stanishev bgnes

Лидерът на ПЕС, който влезе в листата на БСП след тайно гласуване, не участвал в кампанията „с амбицията на всяка цена да стана евродепутат“

Политиците трябва да бъдат по-смирени. Политиката не е налагане на собствена воля, а на намиране на решения. Хората не ги интересуват вътрешните разправии и драми на една партия. Аз смятам, че имам какво да дам. Елена е водачът тази листа и трябва да сме като един екип.

Това заяви пред Нова телевизия Сергей Станишев – лидер на ПЕС и член на листата на БСП за евровота. „БСП показа, че е демократична партия, националния съвет може да е коректив. Всеки човек допуска грешки, политиците сме виновни. Политиката не е игра на самолюбие, инат, на егоизъм. Ако човек не се развива, значи е глупав“, каза Станишев.

„Аз участвам в тази кампания не с амбицията на всяка цена да стана евродепутат. Аз съм постигнал изключително много и почти никой няма такива постижения и в национален, и в европейски мащаб едновременно. За мен е важно, че партията ясно заяви своята европейска социалистическа привързаност към нашето семейство и иска с общи усилия да променим Европа”, заяви още Станишев.

Той призна, че всички на пленума са били изненадани и никой не е знаел предварително, че Иво Христов влиза в листата.

„Сигурен съм, че е казано под въздействията на емоции. Имаше много емоции вчера”, заяви Станишев. „Не съм първи, не съм втори – пети съм. Дали ще бъда в европарламента ще решат хората. Това не е най-важното. Важното е, че Националният съвет влезе в ролята на коректив на ръководството”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *