Станишев на сватба на скандалния Иван Иванов от СИК

СтанишевСега да видим кой кум, кой сват, кой на булката брат

Лидерът на БСП Сергей Станишев е стар познайник със светкавично уволнения за връзки със силовата групировка СИК зам.-вътрешен министър Иван Иванов. На 23 април 2012 година той е присъствал в Шумен на сватбата на брата на Иванов – Недко. LiveNews припомня, че вътрешният министър Цветлин Йовчев поиска оставката на Иван Иванов и че все още никой в БСП не е поел отговорност за назначението на Иванов.

Станишев се оправда пред медиите, че не е бил добре запознат с биографията на Иванов, който се оказа бивш служител на СИК в Шумен. Присъствието на лидера на БСП на сватбата на брата на Иванов показва ясно, че той има близки отношения с него. На въпросното тържество Сергей е седял на една маса с депутата от ДПС и шеф на Транспортната комисия в парламента Камен Костадинов. В предаването „Лице в лице“ по БТВ Костадинов също обяви, че не е близък с Иван Иванов. ВИДЕО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Станишев на сватбаТова кадрово решение дори би рекорда на Делян Пеевски, който беше избран за шеф на ДАНС в петък и бе освободен във вторник. Иван Иванов бе назначен и след два часа уволнен от премиера, когато стана известно, че през 1995 година е бил управител на клона на СИК в Шумен. Той е син на местния бизнесмен Валентин Иванов-Шошо, който също е свързан със силовата групировка.

Репортажът на сайта shmoko.bg от сватбата разкрива познанството на Иван Иванов и Сергей Станишев.“Лидерът на БСП се включи сред сватбарите, които казаха “Горчиво” младоженците Недко (братът на Иван Иванов) и Мила Иванови, а в ресторанта на хотел “Шумен” се появи с огромен букет“, пише изданието и допълва, че Станишев е дошъл „точно като стар приятел на свекъра“.

Станишев на сватбаНа снимките се показва още как „червеният политик се прегръща с ключовата фигура от ДПС в региона Бейзат Яха и със заместник-председателя на парламентарната група на движението Камен Костадинов, а после седна на масата при кмета Красимир Костов“.

„Идването на експремиера можеше да мине за традиционно светско събитие от лично-приятелски характер, ако не бяха дребни нюанси. Брат на младоженеца е и. д. лидер на БСП в Шумен Иван Иванов (година по-късно избран за заместник-министър), който на предстоящата конференция на местните социалисти ще се бори за титулярското място като ръководител на партията в общината. От друга страна пък по-рано вече Иванов даде да се разбере, че шуменските червени ще застанат зад Станишев в евентуалния двубой с експрезидента Георги Първанов на конгреса на БСП“, пише тогава сайтът „Шмоко“.

В крайна сметка след сватбата Иван Иванов успя да спечели лидерското място в БСП – Шумен, а на последните избори стана депутат, макар и за кратко.

Източник: livenews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *