Станишев, Местан, Бисеров – дават 2 пъти повече пари за подслушване на българите

Бисеров, Станишев, МестанСъздадената от БСП, ДПС и Атака Държавна агенция „Технически операции“, наследник на едноименната служба в МВР, която прилага специални разузнавателни средства, ще получи двойно по-голям бюджет в сравнение с миналата година. Това става ясно от внесения в парламента проектобюджет за 2014 г.,пише в.“Капитал“.

Видно от програмните бюджети на МВР, за предходните години за подслушване и следене се отделяха малко под 20 милиона лева на година.

Управляващите възнамеряват да осигурят на новосъздадената „ДАТО“ два пъти и половина повече – 49 милиона лева. Увеличението става на фона на цялостното „свиване“ на бюджетите на останалите държавни институции и съдебната система.
Агенция ДАТО беше създаден с промени в Закона за СРС още в първите дни на 42-то Народно събрание.
Техни вносители са Сергей Станишев, Лютви Местан, Михаил Миков, Христо Бисеров, Младен Червеняков, Атанас Мерджанов и Камен Костадинов.

Основен защитник на промените обаче беше именно разследвания за пране на пари бивш депутат от ДПС Бисеров.

В пламенни мотиви, вносителите записаха, че проектът има за цел да прекрати „безспорно най-скандалната тема, свързана с използването, осигуряването и прилагането на специалните разузнавателни средства“, която те определиха като „престъпна злоупотреба“. И направиха точно обратното!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *