СРЕБЪРЕН МЕДАЛ ЗА БЪЛГАРИЯ – МИРЕЛА ДЕМИРЕВА Е ВИЦЕОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОН

mirela Demireva BGNES

Невяна Владинова се класира седма, а ансамбъла по художествена гимнастика се класира за финала

Мирела Демирева спечели среброто на скока на височина, като само неуспешен опит на 1.88 я делеше от изравнен резултат за златен медал с испанката Рут Бейтия. Демирева започна финала с грешка още на първата височина – 1.88 м. Тя прояви характер и натам в състезанието скочи от първия път 1.93 м и 1.97 м, с което изравни личния си рекорд. Това е вторият медал за България от Рио 2016, след като в борбата Елица Янкова заслужи бронзовото отличие.

Българската гимнастичка Невяна Владинова завърши на седмо място в олимпийския турнир по художествена гимнастика в Рио де Жанейро. При дебютното си участие родената в Плевен грация се представи силно, като изпълни изначално поставената си цел – влизане във финала. Владинова изигра композициите си в решителната фаза почти без грешка, като леки неточности се забелязаха само при съчетанията ѝ на топка и лента. Така с общ сбор от 70.773 точки Владинова се нареди седма в крайното класиране.

Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика успя се класира за финала на олимпийския турнир в Рио де Жанейро. Грациите ни завършиха на седмо място в квалификациите с общ сбор от двете съчетания 34.182 точки. За финала се класираха първите осем отбора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *