Срамота! Министър Клисарова си присвои честването на Вапцаров

Анелия КлисароваОбразователното министерство нахално се опита да си присвои инициативата за честванията на смъртта на поета Никола Вапцаров, които иначе се провеждат всяка година.

„На 23 юли 2013 г. (вторник) във Варна ще бъдат отбелязани 71 години от смъртта на Н. Й. Вапцаров. Събитията, които ще започнат в 09:30 часа с полагане на венци пред паметника на Вапцаров в морския град (на ул. „Вапцаров”), са по инициатива на министъра на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова след срещата й с Никола Вапцаров – внук, пише в съобщението на Министерството на образованието“, разпратено до представителите на медиите.

Преди около месец, друг скандал избухна около образователното ведомство след като Клисарова обяви намерението на управляващите да извадят от учебната програма романа „Тютюн“ на Димитър Димов и стихотворението „Майце си“ на Христо Ботев.

Намерението на Клисарова срещна бурната реакция на мнозина интелектуалци, което я принуди да се откаже от безумната си идея.

Източник: pik.bg

Един коментар по “Срамота! Министър Клисарова си присвои честването на Вапцаров

  1. Пъпчив пеликан – такива в БКП – с кош да ги ринеш: Мазолова – кюстендилската кучка, Буруджиева – щерка на убиец, Дъра-дърева (черната душа в мръсен, потен пуловер), Курнелия Нинова – адвокатски клиент в дела за корупция, и т. н., ……. и след като изчерпахме АНТИ-ЖЕНИТЕ, да завършим с инстинските ЖЕНИ: Сергей Станишев, Кристиан Вигенин, махленката – Антон Кутев и т.н. (ей, боклуците свършване нямат)!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *