СПОРЕД РУМЯНА БЪЧВАРОВА И ГЕРБ МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ СВОЕ ИМЕ ЗА ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР

Rumiana Bychvarova BGNES

Тя не смята, че ще се стигне до преформулиране на управляващата коалиция заради оставката на Христо Иванов

Вицепремиерът по коалиционната политика обяви в кулоарите на парламента, че в момента се очаква новата номинация на Реформаторския блок за правосъден министър. По нейните думи обаче, ГЕРБ също може да направи своя номинация и след това да се избере по-подходящата кандидатура. Тя обяви още, че се е срещнала отделно с представители на ДСБ и ДБГ от парламентарната група на РБ. По нейните думи  това не е признак на напрежение между двете партии.

„Просто те така решиха да ме приемат. Това е тяхно решение“, коментира Бъчварова. На срещата не е дискутиран въпросът от коя от двете политически сили в групата на РБ ще бъде новата номинация. Бъчварова имала за задача от премиера да информира коалиционните партньори за разговора с подалия оставка министър. Тя им е обяснила, че срещата е преминала позитивно, като са били отчетени направените досега неща, а като основна причина за несъгласието е откроено разпределението на квотите във ВСС.

Бъчварова заяви още, че за момента няма други оставки на министри и не очаква днешните събития да доведат до нова формула на управляваща коалиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *