СПЕЦАКЦИЯ ЗА КОРУПЦИЯ НА КАПИТАН АНДРЕЕВО

gkpp-kapitan-andreevo-bgnes

Задържани са четирима митничари, пункта беше затворен за 5 часа

Специализирана акция срещу корупцията и във връзка с бежанския натиск се проведе тази сутрин в най-големия граничен пункт „Капитан Андреево”. При акцията са задържани четирима служители, които работят в самия пункт и не са на ръководни позиции в МВР. Очевидци разказватт, че акцията е извършена като на кино – заподозрените били проснати на асфалта, а пункта останал затворен с часове.

Действително заради спецоперацията движението през пункта бе спряно около 6.30 ч. тази сутрин. Преминаването на автомобилите бе преустановено и в двете посоки. Образува се и опашка от тежкотоварни автомобили от около 5 км. Колите се насочваха през други гранични пунктове с Турция – Лесово и гръцкия Кастанес. От МВР съобщиха, че акцията касае действия представляващи искане и получаване на подкупи от гранични полицаи, за да изпълнят или не изпълнят задължения по служба.

„На място има двама прокурори от специализираното звено „Антикорупция“, следователи от Софийска градска прокуратура, които се подпомагат от служители на „Вътрешна сигурност“ към МВР“, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. „Извършват се претърсвания на служебни помещения, домашни адреси и се обискират лица. Към този час има задържани четирима гранични полицаи, за срок от 24 часа“, поясни Арнаудова. Разследването е възложено на звено „Антикорупция“ от главния прокурор Сотир Цацаров и в хода му са използвани специални разузнавателни средства. Румяна Арнаудова уточни, че по случая се работи от повече от една година.

Трафикът бе пуснат едва около 11.00 ч., когато движението през Капитан Андреево бе възстановено и в двете посоки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *