СОТИР ЦАЦАРОВ: НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ СРАМУВАМ И ДА КРИЯ ПО „ЦУМГЕЙТ”

sotir_cacarov-bgnes

България впечатлила Брюксел според прокуратурата

„България е постигнала впечатляващ напредък“. Това заяви Параскеви Мишу, заместник-генерален секретар на ЕК, отговарящ за Механизма за сътрудничество и оценка (МСО), при срещата си с главния прокурор Сотир Цацаров в Брюксел. Срещата е била в четвъртък, 18 май в Брюксел.

Самият главен прокурор Сотир Цацаров в интервю за кореспондента на БНТ в Брюксел заяви по повод скандала, станал известен като „Цумгейт”: „Няма от какво да се страхувам по простата причина, че няма от какво да се срамувам.” Обвинител номер едно коментира, че по време на срещите му в Европейската комисия не е бил проявен интерес към „Цумгейт“ и проверката на инспектората.

„За да се срамувам, аз трябва да съм обещал нещо незаконно, да съм извършил нещо незаконно или да съм откликнал на молба за намеса. Такова нещо не съм направил и няма да направя. Всеки опит да ми се вменяват такива грехове и едва ли не престъпления е, меко казано, необоснован“, категоричен е Сотир Цацаров пред кореспондента на БНТ.

Той подчерта, че няма какво да крие по т.нар. сценарий „Цумгейт“. Освен това е предпочел да замълчи до момента, докато чуе всички или поне повечето словесни упражнения върху името си. По думите му те били подредени от момента на появата на един клип в YouTube до обръщението до държавния глава, писания до ЕК и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *