Соня Колтуклиева: Прокуратурата, ДАНС и банкер изкривиха вота

Соня КолтуклиеваВ сензационно интервю снощи по икономическата телевизия Bulgaria on air известната журналистка Соня Колтуклиева, главен редактор на сайта Bulgaria news, посочи имената на сценаристите на безпрецедентното изкривяване на парламентарния вот, извършено на 11 май. Тя директно назова „заговорниците“: Главна прокуратура (Сотир Цацаров), ДАНС и Цветан Василев, мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка и на ТВ7.

С помощта на налудничавия медиен наемник Николай Бареков на 11 май не просто беше потъпкан закона,който не разрешава агитация и споменаване на партии в „деня за размисъл“.. Появи се нов, неизбиран от никого участник в изборите, което не се е случвало досега в най-новата българска история. Соня Колтуклиева каза, че е изпратила SMS на банкера Цветан Василев с въпрос – с кой номер бюлетина се явяват на вота: алиансът на прокуратурата, БСП, ДПС, Костов, Каракачанов, ТВ7 – всички, които като един подскочиха на 11 май в акция, осъществена “ като по учебник на КГБ“… Журналистката обвини Лютви Местан, че жонглира с тежки изрази като „държавен преврат“ преднамерено не на място, за да стряска хората.

Соня Колтуклиева каза, че началото на най-мръсния пиар в историята на предизборните кампании,е започнал след като експремиерът Бойко Борисов обяви категорично, че АЕЦ „Белене“ няма да се строи. Тогава са се навързали в едно хоро всички, които са се били наточили да си поделят този проект за 20 милиарда евро. Значи заслужава си заради тези пари да се финансират щедро мръсни и мръснишки кампании, стана ясно. „С тези пари те ще подсигурят и децата и внуците си за поколения напред“, каза Колтуклиева. Но това няма да са децата на всички българи, няма да са нашите деца, допълни водещият Веселин Дремджиев.

Цветан ВасилевВъв Фейсбук Колтуклиева потвърди основанията за заговор като попита лидера на БСП: „Станишев , хайде стига с тази бисексуалност… Хем изборите са опорочени, хем ги признаваш“. В ранните часове на 13 май Сергей Станишев обяви, че ще съставя кабинет с ДПС и Атака, начело с Пламен Орешарски.

По телевизия Bulgaria on air Соня Колтуклиева обясни, че ако Волен Сидеров подкрепи такъв кабинет – ще загуби много свои поддръжници-националисти, настроени анти-ДПС, които ще отидат при неговия бивш кум Валери Симеонов, чиято формация НФСБ за малко не влезе в новия парламент. Сидеров и Симеонов са в тежък конфликт и водят съдебни дела един срещу друг.

Припомняме на нашите читатели, че сутринта на 11 май -денят за размисъл – по ТВ7 започна гръмогласна пропагандна акция на водещия Николай Бареков от Костинброд с твърдението, че е извършена „чудовищна манипулация “ на изборите с отпечатването на 350000 фалшиви бюлетини. Той назова ГЕРБ като партията, извършила този „чудовищен акт“; от екрана Бареков крещеше, че няма да доживее нощта, Борисов и Цветанов ще изпратят убийци да го разстрелят. Часове наред от екрана на ТВ7 на банкера Цветан Василев гърмяха обвинения и закани. Вчера „Господари на ефира“ по Нова показа разкривеният от злабо водещ, който пищи, че 200 души са го пребили – без драскотина по себе си и след като камерата на подопечната му телевизия показва десеттина души, които го навикват, че лъже с репортажа си от Костинброд. Главна прокуратура мълча часове наред, докато късно следобед пусна неясно съобщение,което породи още по-голямо объркване. И до днес няма предоставени на обществеността никакви доказателства, че е извършено престъпление и че ГЕРБ е замесен в някакви неппявомерни действия. Най-големият експерт по изборния процес у нас проф. Михаил Константинов обясни по медиите, че „нито Господ, нито Дяволът“ могат да гласуват с тези бюлетини, заради които беше огромният шум на 11 май. Категорично потвърди това становище и говорителят на Централната избирателна комисия. Той обясни, че много преди това бюлетините за гласуване са били изпратени по секциите, а полагането на 2 уникални печата в СИК не допуска подмяна.

На извънредни пресконференции на 11 май, Станишев благодари на Бареков и ТВ7, а Местан заговори за “ държавен преврат“. На 12 май президентът Плевнелиев и премиерът Раков заявиха, че няма да допуснат сценарият да проработи. Но той все пак проработи – както обясниха социолози и политолози: от потенциалния вот на ГЕРБ са били отнети между 6 и 10 процента.

Междувременно стана ясно, че сигналът за скандалните бюлетини е бил подаден от депутатката от БСП Мая Манолова. Обикновено бавната и тромава Прокуратура се е задействала светкавично. Заповедта за акцията в Костинброд е била разписана от софийския градски прокурор Роман Василев, а не от областен прокурор, макар че става дума за селище в софийска област.

И до днес няма никакво конкретно съобщение на правораздавателната система по случая.

Междувременно в социалните мрежи се появиха публикации за обвързаности те на главния прокурор Сотир Цацаров с червения Олигарх Георги Гергов, председател на областната организация на БСП в Пловдив, за връзките на Пламен Орешарски със скандалния бизнесмен Васил Божов-Черепа и осъдената данъчна шефка Мария Мургина, която оглавяваше НАП по времето на управлението на Тройната коалиция, когато Орешарски беше финансов министър. Бяха споделени мнения, че мощната атака на банкера Цветан Василев срещу президента и служебния кабинет – лично и през неговите медии започна , след като правителството обяви, че ще въведе нови правила за управление на парите на държавните дружества. В Корпоративна търговска банка са концентрирани 54 процента от всички пари на фирмите с преобладаващо държавно участие.

Най- мрачните прогнози в социалните мрежи вещаят началото на гражданска война, ако се състави кабинет, доминиран от екскомунистите и тяхната креатура ДПС, които бяха в основата на разграбването на България по време на Тройната коалиция.

Вижте още: Цветан Василев иска хаос в държавата, защото вадят държавните пари от КТБ

Бареков ще прави партия с милионите на Корпоративна банка

11 коментара по “Соня Колтуклиева: Прокуратурата, ДАНС и банкер изкривиха вота

 1. Госпожо Колтуклиева,
  Статията Ви е превъзходна! Всичко онова, което премисляхме от „деня за размисъл“ до сега и се питахме къде се корени злото – Вие сте отговорили перфектно! Благодарим!

 2. Pingback: Цацаров проговори, предизвикан от обвиненията на Колтуклиева

 3. Pingback: Цацаров проговори, предизвикан от Колтуклиева, удари Бареков

 4. Чудесна статия, лошото е, че акцията бе добре обмислена- в последния момент за да не може да се реагира и да се обмисли. Незаконно една телевизия, партии и журналисти се подриграха с целия български народ. Един президент, един министър-председател и един главен прокурор също погазиха закона, след като не реагираха на истерията . Не дай боже да стане някакво природно бедствие, на тези ли ще се разчита- достатъчно съм възпитана иначе бих казала -Г-да президент, гл. прокурор и министър-председател, вие всички стееееееееееееее

 5. Редно е редовно да си пиете хапчетата! Какви са тези глупости? Ваша ли е тази гениална глупост? Ама си пишете, явно има кой да Ви чете! Такава фантазия! Скоро друга ще я запеете, когато тези ангелчета се сдобият с по едно красиво обвинение! Здравей, че бързам!

 6. Как Гявол-ът чете Евангелието
  …та така и хубавката блондинка Соня
  /простете й- но тя все пак е руса/
  С ето такова чиста проба ‘ченгеджийско мислене’ 3,5 години Раз-Бойко си гъделичкаше егото пред медиите
  Лошото е- че ако са малко по-умни тези заклети Бойко-висти ще разберат колко са ‘сглупили’ с това си
  И ако все пак се обърнем към делата, вместо зад голите и ден-сле-ден променящи се фрази бихме определили Бойко като Българският Чаушеску с разликата тази малка- че при управлението на Чаушеско бе изплатен външният дълг на румънците, а Бойко ни докара няколко ‘ката’ нови външни дългове и вътрешни не по-малко
  /това са горчивите факти У-у-уважаеми гербаджии/

  • За какви дългове говориш, КОГА И ЗА КАКВО СА ТЕГЛЕНИ, осведоми българския народ!

 7. Това са тактически маньоври на българското ЗАДКУЛИСИЕ – ПАРАЛЕЛНАТА/ИСТИНСКАТА ВЛАСТ във своята стратегия българското общество да бъде разделяно по всякакъв начин – на „леви“, „десни“, „по-десни“, „стара“ и нова“ „десница“, „либерали“, „националисти“ и „патриоти“ и всякакви други ПИШМАН партии и политици /за другите начини на разделяне няма да споменавам/, за да не може българското общество да се самоорганизира и да създаде автентична партийна формация, която да защитава интересите на по-голямата маса български граждани, с което наследниците на най-ярко оцветената червена комунистическа номенклатура /превърнала се в собственик на крупни капитали/ от Партията-Майка БКП, клонирала се в настоящите партии да продължи след заграбеното от нея общонародно имущество, създадено от целия български народ до 1989 г. да продължат да ограбват труда на същия този народ. Така спокойния живот и бъдещето на няколко стотин семейства, наследници на „борците“ срещу капитализма, превърнали се по най-криминален начин в новия елит, в новата класа от супер богаташи е гарантиран поколения напред. По този начин страната ни е превърната в суровинен придатък, доставчик на сиво вещество и туристическа дестинация с обслужващ персонал – неемигрилалото туземното население, превърнато в основа на едно консуматорско общество. Така, стратегията, поставена като задача на нашенските КУКЛОВОДИ от ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ досега работи перфектно. ТЕХНИТЕ СЛУГИ – ОФИЦИАЛНАТА ВЛАСТ /всички видове власти/ се джафкат пред нас и изпълнявайки своите роли, някой БУШОН от оперативната схема гърми или някоя КАЛИНКА намера смъртта си. Всичко е в реда на нещата, важно е сценарият да върви по план!

 8. Хаха, тая шунда Култуклиева и тя обърнала палачинката…Много бързо забрави как защитаваше медийната кликата на Цветан Василев, докато подкрепяше Боко Тиквата.

 9. Радев,нещо много си се объркал, мой човек. Колтуклиева правеше най-критичните анализи на управлението на ГЕРБ, особено в телевизия СКАТ и по Нова. При това го правеше много аргументирано. И освен това – никога не е имала нищо общо с медийната империя на Пеевски. Тя напусна веднага Агенция Блиц, когато се заговори,че Пеевски е купил Блиц. Бях там и знам. Тия дето облизваха с наслаждение подметките на ББ бяха Бареков и Валерия Велева. Като подаде Бойко оставка – светкавично се обърнаха срешу него… Колтуклиева и преди беше срещу силните на деня и сега – също така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *