Соня Колтуклиева попиля Юли Москов в студиото на Кулезич

Соня КолтуклиеваКакто обикновено Соня Колтуклиева доминираше в телевизионното студио, размахвайки останалите гости с адски много информация,аналитичност и атрактивно поведение. Очарователната руса фурия обясни,че правителство трябва да има, не може да се върви към избори до дупка, трябва да се постигне съгласие на всички партии в парламента за подкрепа на правителство на малцинството на Бойко Борисов. Нови избори само биха влошили тежката ситуация в страната. Тя преразказа доверен й от бъдещия министър-председател втори разговор с германския канцлер Ангела Меркел – в първия го поздравила за убедителните резултати,във втория му препоръчала да не съставя кабинет,ако няма широка подкрепа. Да съхрани партията си и да отиде на нови избори,които да му дадат основа за по-стабилно управление. Колтуклиева коментира това като логичен партиен егоизъм , защото в Европа държат на ГЕРБ като партия от семейството на ЕНП и не искат да поеме  негативите от управление по време на тежка криза.

Според Колтуклиева, има резерви в страната и може да се устои на кризата. Тя подчерта като особено важна смяната на управителя на БНБ Иван Искров за постигане на финансова стабилност. Предложи на Делян Пеевски да се оттегли от политиката,за да се превърне ДПС в по-приемлив партньор. Юли Москов я апострофира гневно,че всичко,което прави Пеевски е законно.
За жалост, изглеждащият като повален от кофти махмурлук Москов коментираше невнятно тезите на напористата Колтуклиева, но зрителите успяха да схванат основното в нейната позиция: трябва да има правителство на ГЕРБ, то да получи широка подкрепа в и извън парламента, за да оцелее България. Избори до дупка биха я съсипали.
„Г-н Москов, стани си от ушите,защото ги ги заседнал; събуди се или изтрезней“- през смях Колтуклиева слагаше на място Москов,който се държеше като футболен фен, който още не си е извадил главата от бурето с бира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *