Соня Колтуклиева: Парламентът прилича повече на поделение на Карлуково

Соня КолтуклиеваЖурналистката смята, че новото правителство ще играе ролята на ракета-носител на Сергей Станишев в домогванията му за стола на Барозу.

“Парламентът ми прилича на поделение на Карлуково”, заяви журналистката Соня Колтуклиева. Според нея по-интересно е кой е кукловодът на новото правителство. Тя е категорична, че кабинетът “Орешарски” ще се окаже в крайна сметка ракета носител на Сергей Станишев.

“Той се интересува от май 2014 г., когато се овакантява столът председател на ЕК. Задачата на всеки член на новия кабинет е да постеле червеният килим от София до Брюксел”, добави Колтуклиева в предаването на Люба Кулезич по Нова тв.

Нейната теза за целите на правителството с ирония бе репликирана от Юлий Москов: “ Нека не смесваме амбиции и мечти”. Според него усилията на Станишев за борба срещу ГЕРБ са в неправилна посока. “Станишев обаче победи БСП. Той изолира кадри като Ивайло Калфин, който е блестящ депутат и го замени с някакъв Вигенин, същота важи за Румен Овчаров, Румен Петков и други. Това е част от войната на Станишев против БСП. Страшното е, че в България такива хора на Станишев не са му необходими.”

За бъдещето на новото правителство Москов прогнозира, че е вярна политическата математика. “БСП плюс народа плюс ГЕРБ, плюс бедността на какво е равно? Това уравнение ще се реши през следващите месеци”, обясни Москов. Според него БСП ще свали правителството на Орешарски, защото в него не присъстват знакови леви фигури, но пък има лица от СДС.

“Правителството и днес няма програма, а даже и състав, има някакъв митичен вицепремиер”, допълни Москов.

“По-интересно е кои ще бъдат зам.-министрите, защото олигархичните интереси се прокарват чрез тях”, уточни Колтуклиева.

Юлий Москов смята, че след като Станишев победи БСП, пред очите на всички направи и политическо дезертьорство, като предостави политическото лидерство на ДПС. Така сега точно ДПС определя темите на политическия диалог. “Това било правителство било на експерти. Това е силогизъм. Ако нямаме политици, кой ще прави политиките, ще започваме да живеем без политики ли?” Според него парадоксът е, че те са политици в едно, а експерти в друго, което ги прави абсолютно некомпетентни.

Източник: bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *