СМЕТНАТА ПАЛАТА ОТКРИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ВЪВ ФИНАНСОВОТО УПРАВЛЕНИЕ НА РУДОЗЕМ И ЛЕВСКИ

`Smetna Palata  bgnes

Нарушенията са били в начина на съставяне на бюджета, възлагането на обществените поръчки и управлението на общинската собственост

Законът за Сметната палата забранява огласяване на данни за нарушенията до приключване на наказателното производство. Въпреки това публично е известно, че сметната палата е изпратила на прокуратурата резултатите от извършените одити на финнасовото управление на общините Рудозем и Левски.

Става въпрос за финансовата 2014 година за община Левски и за 2013-та и 2014-та година за община Рудозем.

От незасекретената част на одитите става ясно, че обект на проверките са били дейностите при съставяне и изпълнение на бюджета, възлагането на обществените поръчки, управлението и разпореждането с общинско имущество и състоянието на системите за финансово управление и контрол.

Одиторите констатират нарушения при обществените поръчки, заради което докладите са изпратени и до директора на Агенцията за обществените поръчки. Получени са и от кметовете на двете общини и на общинските им съвети.

Докладът за Рудозем и материалите към него са изпратени и на Агенцията за държавна финансова инспекция и на специализираните органи за превенция и борба с измамите и корупцията на Европейския съюз – Европейската служба за борба с измамите и Съвета за координация в борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз.

Кмет на Рудозем от 2011 г. е Румен Пехливанов, избран от ДПС и коалиция. Кмет на Левски втори мандат е Любка Александрова (БСП).Бюджетът на община Левски през 2014 г. е бил 11.19 млн. лева, а на Рудозем 9.77 млн. лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *