Служителка на „Мултипринт“: Бюлетините в Костениброд са пълен боклук

БюлетиниБракуваните бюлетини в печатницата в Костинброд са отпадък, който се съхранява на купчини, те не са подреждани и не са готови за спедиция, заяви пред bTV Донка Борисова, консултант в отдел „Продажби” във фирмата „Мултипринт” ООД. По повод намерените в складовете на печатницата 350 000 бюлетини вчера са разгоря грандиозен скандал. Тя обясни, че всяка бюлетина преминава през три процеса на обработка – печат, сгъване и лепене. „Нормално е да има брак, докато се настройват машините. За всеки избирателен район дължината на бюлетината е различна и съответно настройките на машините се променят,” обясни Донка Борисова.

Освен това, по думите й, бюлетините се опаковат в стандартни европалети, които побират 7 реда от по 10 кашона, във всеки от които има по 350 бюлетини. Палетите с бюлетините за градовете в страната са изпратени на 7 май, а за столицата – на 8 май, допълни Борисова.

Тя обясни, че в отпадъчното количество има бюлетини от всички градове, които са в пълен хаос – т.е. не са подреждани и не са подготвяни за спедиция, както се чу вчера. „Всичко е в безпорядък, пълна глупост е, че са готови да бъдат разпратени,” категорична е служителката на „Мултипринт”, която е видяла състоянието на бюлетините за последно в петък, когато по обяд е извършена и проверката от страна на прокуратурата. Според нея дори няма начин да се преброи, че са точно 350 000.

Донка Борисова обясни още, че производственият процес в цялото предприятие се записва от видеонаблюдение и „прокуратурата може да види всичко”.

„Потресени сме от шума, който се вдигна вчера. Това е удар по репутацията на компанията, градена с години. Сега как ще кандидатстваме за какъвто и да било конкурс,” възмутена е служителката на „Мултипринт”.

„Тук работят съвестни хора, които осъзнават отговорността на работата си. Обвиняват обикновените работници, че искат да правят политически чудеса,” категорична е Донка Борисова.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *