СЛУЖИТЕЛИ НА ДАНС И МВР ОБВИНЕНИ В ИЗНУДВАНЕ

Beleznici BGNES

На двама от задържаните е повдигнато обвинение за участие в оргназирана престъпна група за изнасилване, а на третия е повдигнато обвинение и за отвличане

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за изнудване. На двама от задържаните е повдигнато обвинение за участие в оргназирана престъпна група за изнасилване, а на третия е повдигнато обвинение и за отвличане. Тримата са задържани на 5 януари, двама са служители на ДАНС, третият в сектор „Обезпечаване на местата за лишаване от свобода към МВР. Групата е действала от януари 2015 г., има данни, че са изнудвали чужденци за суми от десетки хиляди евро.

От началото до края на декември мъжете са принудили иракски гражданин чрез заплахи да им предаде сумата от 30 хил. евро. Иракчанинът е бил отвлечен на улицата от Борис Рангелов, за да му бъде обяснено, че ако не предаде исканата сума до 10 дни, ще бъде вкаран в затвора, в дом за временно настаняване на чужденци или ще бъде върнат в Ирак, посочва прокуратурата. По случая са използвани специални разузнавателни средства. Тримата са задържани с прокурорско нареждане за срок до 72 часа и ще бъде внесено искане те да бъдат оставени за постоянно в ареста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *