След “Ханко Брат” – полицаите с тест по български език!

Ханко БратТест за интелигентност от 60 въпроса по български език, история биология и математика ще трябва да минават всички кандидати за служба в полицията в града под тепетата, за да не се повтарят и множат написани от тях актове на нарушители с фрапантни грешки, съобщава “24 часа”.Вестникът се позовава на шефа на инспектората в Пловдив Владо Илиев, бивш служител на ДАНС. Според служителят, ако кандидат не мине успешно теста, няма шанс да получи работа.

За тези, които се представят добре, има и още едно стъпало – препитване по общинските наредби и правилници. Тук също има праг – поне 50% от отговорите трябва да са верни, иначе, прощавай, синя униформа.

Според Илиев всяка уважаваща себе си институция не може да позволи нейни служители да пишат такива неща като “улица “Ханко Брат” в официален документ. Както е известно, фишът, написан от старши сержант в Пловдив за неправилно паркиране, съдържащ никому неизвестната улица, предизвика истински бум в мрежата.

Полицаят стана обект на множество язвителни коментарии, защото не можал да отдели Хан Кубрат и го приел за Ханко Брат, а от КАТ отмениха фиша с мотива, че такава улица в Пловдив няма.

Източник: БЛИЦ

2 коментара по “След “Ханко Брат” – полицаите с тест по български език!

  1. „Полицаят стана обект на множество язвителни коментарии, защото не можал да отдели Хан Курбат „,ами като се замисля едва ли има и улица Хан КуРбат….присмял се щъркел на щърбел… :))))

  2. Мога да Ви покажа истинска табела на улица Ханко Брат- влезте в гугъл изображения , напишете Ханко Брат и я вижте, после съдете полицая. Неграмотни навсякъде има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *