ЦАЧЕВА И РЕФОРМАТОРИТЕ СЕ СПАЗАРИХА НА СПЕЦИАЛНА СРЕЩА

20161107150256-photo_verybig_1620502

Кандидатът за президент на реформаторите Трайчо Трайков, както и лидерът на ДСБ Радан Кънев, не присъстваха на срещата

Резултата от срещата беше обявен от лидера на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски. В срещата участва Изпълнителният съвет на реформаторите и Цецка Цачева. „Много пъти казвам „Да“ за госпожа Цачева. И „Не“ за Румен Радев. Сериозно се безпокоя от неговото поведение. Той започна кампанията си още преди година и половина. Недопустимо е български генерал да изказва политически послания“, заяви военният министър Николай Ненчев.

„Изборът на 6 ноември е съдбоносен“, заяви Цачева. Считам, че най-естественото е да бъда тук, където са лидерите на българските граждани, подкрепили десните ценности – евроатлантическата ориентация на България, подчерта тя. Цачева за пореден път обеща, ако бъдат избрани с Манушев, да бъдат гарант за евроатлантическата ориентация на страната, която върви заедно с модернизацията на армията.

Въпреки че не присъства на срещата Цачева покани Трайчо Трайков на отделна среща , за да чуе дали би допуснал червен генерал да поведе президентската институция. снощи след изборите Трайков заяви, че Цачева не е направила нужното за да победи Радев и намекна, че не е достойна за подкрепата на реформаторите.

Тя уточни, че на срещата е обсъдено как да протекат съвместните действия преди втория тур: „Призовах лидерите без Радан Кънев, да призоват всички граждани, които не желаят отново управление на ДПС и БСП, всички, които изповядват демократичните ценности, свободата и справедливостта, да ни подкрепят“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *