СЛЕД ГОНКА ЗАДЪРЖАХА ПОЛИЦАЙ, ПРЕВОЗВАЩ НЕЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ

police-bgnes

Полицай от СДВР е арестуван за нелегален трафик на бежанци, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов по време на брифинг. Служителят на МВР, арестуван за трафик на мигранти, се договорил да вземе 2000 лева за два курса от Бургас до София. Арестуваният полицай е на 29 години. Той е работил с група от други трима души, които са задържани в София.

На 5 август вечерта групата тръгва с четири автомобила да превозва чуждите граждани от Бургас към София. В ранните часове на следващия ден част от афганистанците са превозени до столицата. Трябвало да бъдат взети още шестима от тях. Единият от шофьорите в групата – 29-годишният столичен полицай, се върнал да ги взема от района на Бургас. По време на пътуването до столицата са правени неколкократно опити „Мерцедес“-ът да бъде спрян за проверка.

На няколко километра след Бургас той е бил забелязан от полицейски служители и е бил направен първият опит за проверка, но шофьорът не се подчинил, стана ясно от думите на Попов. В района на Сливен е уречена нова полицейска проверка, но водачът отново не се подчинил и продължил пътя си с висока скорост по магистрала „Тракия“. В района на Стара Загора, а след това и в района на Пловдив се направени още опити колата да бъде спряна.

При последния опит шофьорът решава да отбие към Карлово. Отново последва опит за спирането му, но отново е безуспешен. В Карлово мъжът изоставя шестимата афганистанци. Изхвърля багажа им, но запазва по-ценните вещи, обясни Попов. По-късно след като е обявен за национално издирване, той е заловен в района на Пирдоп. При претърсването на колата е открита полицейската му карта.

Той е направил пълни самопризнания пред разследващите. В апартамент в София са открити и останалите 16 афганистанци. Те са разпитани и ще бъдат настанени в центъра в Любимец. По случая е образувано досъдебно производство. Други двама от групата също са задържани, а един се издирва.

Мигрантите, които са били изоставени в Карлово, са общо 6 души, всичките мъже на възраст между 16 и 22 години. В групата, открита в София, има 15 възрастни и едно дете на около 10 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *