СКАНДАЛ: Арестуваха Найо Тицин на протеста пред НС

Найо ТицинПри сутрешните протести пред Народното събрание бе арестуван журналиста Найо Тицин. Причината е, че той се разхождаше мирно като премина загражденията пред сградата. Тицин бе облечен в усмирителна риза и маска на лицето като Волен Сидеров. Той бе заедно с дъщерите си, които останаха сами да го чакат.

След разпит в кабинката зад парламента, Тицин бе пуснат. Той обясни, че това е пърформанс и искал да има кадри как полицията отвежда Волен Сидеров в усмирителна риза.

Повече от 1000 души се събраха тази сутрин, за да окупират парламента в 20-ия ден на протести. Към Народното събрание се стичат все повече и повече хора.

Протестиращите започнаха да се събират още от 8 ч. Началният час на сутрешното “кафе пред парламента” бе изтеглен с 30 минути, за да може и най-ранобудните депутати да не могат да избегнат “народната любов”, идвайки на работа.

Хората са категорични, че ще стоят на жълтите павета, докато правителството с премиер Пламен Орешарски не подаде оставка. Очаква се протестът да прерасне в целодневен и участниците в сутрешното “пиене на кафе” пред парламента да останат до началото на вечерния протест – от 18,30 ч. пред Министерския съвет.

Източник: bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *