ТОП клюка! Скандалът на века! Папата бил гей?

Скандал с ПапатаИзвестният католически блогър Андрю Съливан повдигна темата-табу, че папа Бенедикт ХVI е таен гей. Коментирайки изказването на оттеглилия се папа, че ще остане да живее във Ватикана, Съливан, който самият е гей, разкрива, че той ще живее с доверения си секретар Архиепископ Георг Генсуейн, който в същото време ще бъде и секретар на новия папа. “Двама папи – един секретар,” разсъждава Съливан. “Нещо наистина странно става тук.”

Колонката на Съливан налива още вода в мелницата на слуховете за мощно гейско лоби, управляващо Ватикана. Наскоро “Ла Република” също излезе с подобни разкрития.

56-годишният Генсуейн, наричан от италианските медии “Прекрасният Георг”, наскоро бе сложен на корицата на италианското издания на “Вог” със заглавие: “Отец Георг – не е грях да си красив.”

“Така че красивият мъжки компаньон на Бенедикт ще продължи да живее с него, докато работи за другия папа през деня,” пише Съливан. “Трябва ли да смятаме, че това е нормално съжителство?”

Очевидно Съливан не мисли така. В статията си той цитира и излязлата наскоро книга от Анджело Куатрочи, наречена : “Папата не е гей”, където въпреки заглавието, имало доста смущаващи неща. “Този човек Генсуейн,” пише блогърът,”очевидно е в някакъв вид любов с Рацингер (и обратното). Това не е Ватикана. Това е Мелроуз Плейс.”

Източник: БЛИЦ

http://www.youtube.com/watch?v=DOuiU0LkRAA&feature=player_embedded

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *