СКАНДАЛНО! Ромка гушка 1100 лева на месец от 16 вида помощи!

Ромка„Социалното” правителство обгрижва добре лоялния електорат.

Една седемнадесетгодишна ромка с три деца взима по няколкостотин лева повече от средностатистическия зает в сферата на общественото обслужване.

Въпросната малолетна бъдеща гласоподавателка естествено, че няма (и няма възгледи да има) приличен образователен ценз, да не говорим за трудовия стаж, който ще натрупа някога. Тя обаче може да разчита на до 1100 лева на месец като поиска от 16-те вида социални помощи (щедро платени от редовия данъкоплатец), твърдят от Центъра за демографска политика, разказва вестник „Бряг”.

Едновременно с това средностатистическа майка, която работи, за да осигури средно по 350 лева за семейния бюджет опъва и плаща данъци като поп, като държавата абдикира от нейните нужди. А дори в сметката не са влезли помощи като отопление, суми за учебници и т.н.

Заради тези абсурди от ЦДП разчитат премиера Пламен Орешарски да ги приеме на разговор, за да спре дискриминацията на децата на работещите българи. Затова и според шефа на центъра Искрен Веселинов изборът им е между оцеляване на ръба и емиграция.

Изводът му бил простичък и лесен за достигане: правителството безогледно дискриминира тези, които са вложили труд и средства, за да се образоват и след това плащат данъци от и без това смешните си заплати. За тяхна сметка се облагодетелстват слабо образованите и неработещи, които разчитат на държавна хранилка.

За да се избегне това може да се наложи като мярка държавата да помага на майките спрямо образователния им ценз. Подобна практика има в община Ботевград. Там помощите за новородено са спрямо дипломата на мама.

Иначе намеренията на правителството изглеждат благородни, предвидени са следните помощи при бременност и раждане, но които обслужват по-скоро посочения пример – не всички в държавата!

Източник: razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *