Скандално! Разбраха как мобилните оператори надписват сметки!

Мобилен операторЕдин от водещите мобилни оператори МТел мами изключително нагло и сериозно своите потребители.

Тази страшна схема за измами е разкрита от спецполицаи пред репортери на Агенция „ПИК”, които я разкриват пред читателите си.

По време на разследване на разработвани от спецслужбите лица, органите на реда са имали достъп до мрежата на всички мобилни оператори, които действат на територията на България. И така, докато работели по досъдебно производство, със съответното разрешение от окръжен съд за ползването на специални разузнавателни средства, те установили следното.

При един от подслушваните разговори, след приключване на телефонния диалог, се оказало, че според СИМ картите от мобилния оператор, двамата продължавали да говоря повече от две минути след като реално те са прекратили обаждането си.

Оказало се, че това е често срещана масова практика, а не единичен прецедент за мрежата на МТел. Много потребители алармираха, че са ставали обекти на злоупотреби от мобилния оператор. Надписвани са им сметки, вписвани са разговори с телефонни номера, с които абонатът не е имал обаждане.

Особено фрапиращ е случаят на потребител, който си е купил телефон с две СИМ карти. И какво било учудването му, когато получил сметката си, се оказало, че той е водил много чести и продължителни разговори от едната карта с другата. А това е практически невъзможно.

Ако и Вие сте ставали обект на измама от мобилните оператори, споделете в коментарите и Вашият горчив опит, за да му дадем гласност.

7 коментара по “Скандално! Разбраха как мобилните оператори надписват сметки!

  1. Predi edna godina imachme problem s Viva Kom koito taka i ne razrechihme.Stava duma za mnogo visoka smetka .Na edna ot kartite koito polzvame ,bqhme q dali na edin slugitel kojto ne pravomerno beche vlizal s neq v internet i natrupa smetka 3500 leva pri limit na samata karta 150 leva.Puskahme galbi do operatora i do KRS no taka i nichto ne se sluch platihme si i taka.Vsichki operaatori sa movhennici!!!!!!!

  2. Аз искам да ви споделя че докато съм раждала съм си говорила с другия си тел. сама със себе си , според М-тел, при положение че двата ми gsm-а бяха в сака. Накрая пак си платих сметката :( .

  3. Преди известно/около година/ време приех позвъняване от Гърция и ми бе начислено по сметката, като изходящ разговор. След жалба до МТел, ми казаха/Радослава/, че за компенсация няма да плащам абонаментна такса за следващият месец. На 2-рия месец получих писмо от мутросъбирачите, че дължа сумата към МТел.

  4. и аз съм страдал от М-тел, доста добра сума ми връчиха за плащане- нищо общо с реалноста

  5. Това е схема позната от години,всеобща тайна.Аз не живея в България,но както повечето българи в чужбина също имам бг карта,моята лично на Мтел и я ползвам веднъж годишно когато се прибирам отпуската за месец,през останалата част от годината си плащам таксите.Преди 5 години се прибрах за месец и половина и следователно ползвах картата ,при напускане на страната минах през Мтел да си платя сметката,оказа се че имали проблем и не можело в този момент и така се наложи майка ми да отиде след това.Отива тя и и казват че дължа скромната сума от 550 лв за единият месец а за следващият 350,което грубо сметнато за престоят си от месец и половина съм навъртяла 900 лв.Фактурите незнайно как обаче не бяха пристигнали, майка ми изисква да види черн на бяло,не можело трябвало лично аз да се представя за да ми дадат фактурите които по принцип те са длъжни да пращат на адрес и така успявам аз чрез връзки да издействам код да си проверя електронно сметката и се оказва че съм провеждала разговор с непознат лично за мен номер по 50 минути всеки ден.Отива приятелят ми в Мтел и казва че е абсурдно,а там му казват че съм говорела с чужбина,,последваха разправии…пращаха ми писма че ще ме съдят ако не платя до еди какъв срок,майка ми не и се занимаваше плати ги и закри сметката.

  6. Незнам кой я е писал тази статия ама да вземе да си смени професията най-добре. А за „надписването“ явно се случва все на малоумни потребители на дадена услуга 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *