Сканадално! Истината за костинбродските бюлетини е неудобна за Цацаров и Бареков

Цацаров и БарековИнтернет: Вече няколко седмици разследващите органи са наясно с последните разкрития, но не събират смелост да оповестят истината. Ако бъде изказано публично, това което вече се знае по случая Костинброд, ще бъде компрометирана прокуратурата и лично Сотир Цацаров и затова се избягва каквото и било привличане на внимание към случая. Ако бъде оповестена истината за бюлетините ще стане ясно, че Цацаров е изпълнявал политическа поръчка, която доведе до изкривяване на общественото мнение и до понижаване резултата на ГЕРБ. Другата вероятност е Сотир Цацаров просто да е искал да направи нещо за реномето си с активност, която да му създаде образ на решителен човек. Това обаче не го оневинява, особено ако случаят е прибързано представен като ясен и е „пусната“ информацията към Бареков и ТВ7, собственост на банкера Цветан Василев.

Последните разкрития по случая с намерените в печатницата в Костинброд бюлетини са неудобни за Сотир Цацаров и Николай Бареков. Според разпитаните експерти, намерените бюлетини в болшинството си са отпадък, който има дефекти или не представлява завършени с всички изискуеми елементи бюлетини. Бюлетините, освен това, не са били подредени, още по-малко готови за спедиция. На камерите обаче се показани едва няколко пакета, на които пишело имена на райони, което трябвало да наведе зрителите на идеята, че са подготвени за изпращане.

Консултантът по продажба на печатни материали Донка Борисова, твърди, че за всеки район бюлетините са били с различна дължина и текст и затова машините са се пренастройвали всеки път за процесите печат, сгъване и лепене и затова даже било нормално да има повече брак от дадения.
Става видно, че при по-коректно представяне на случая от медиите и от самата прокуратура, щеше да стане ясно, че отпадъчното количество е с бюлетини от всички градове. Тези бюлетини не са сортирани, а са в пълен безпорядък, като подготвянето за спедиция на такъв куп материали би изисквало изключително много време и допълнителна работа.

От печатницата „Мултипринт“ ООД изразиха също недоумението си как хора, които не са запознати с производствения процес, побързаха да видят във всичко злонамереност и подготовка за манипулация на изборите. Според служители на фирмата дори няма как да се преброи дали този остатъчен материал съдържа 350 000 бюлетини. В допълнение стана ясно, че производственият процес в цялото предприятие се записва от видеонаблюдение и разследващите органи лесно биха забелязали някаква нерегламентирана дейност, подготовка и т.н.. Това обаче сега не се казва и се държи в тайна, за да не се злепостави прокуратурата.

Очакванията са, че прокуратурата ще си измие ръцете и потули случая като повдигне обвинения само за занижен контрол в печатницата. Това обаче ще е признание, че случая е кьорфишек,обърнал изборите срещу ГЕРБ и в полза на новата Тройна коалиция.

2 коментара по “Сканадално! Истината за костинбродските бюлетини е неудобна за Цацаров и Бареков

  1. Защо Мая Манолова се скри след оповестяване на анонимния сигнал за напечатаните бюлетини тя говореше за манипулиране на изборите, Държавен преврат и какви ли нещеш глупости.Да не забравяме че в деня на изборите времето беше топло и хората бяха по къс ръкав.Вместо да приказва всички тези глупости тя трябваше нагледно да покаже къде ще скрие тази голяма бюлетина за да влезе в изборната кабина и да я смени незабелязано от изборната комисия.Защо прокуратурата не се самосезира да потърси човека от Враца както тя каза в предаването пред Ризова и Цонев че се обадил по телефона да и съобщи за раздадени попълнени бюлетина в град Враца.

    • Защото Манолова е в далаверата с измислената костинбродска афера. Това си беше жива манипулация да навредят на ГЕРБ за вота! Но не успяха! Тази кукумявка, Бареков и куп още, които лъгаха трябваше да бъдат съдени! Но защо не ги осъдиха!? Защото цацаратурата работи за Доган а това беше по поръчка на Доган!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *