СИТУАЦИЯТА В СМОЛЯНСКО ВСЕ ОЩЕ Е БЕДСТВЕНА, НО ВЕЧЕ СЕ НОРМАЛИЗИРА

Smolyan bgnes

Отпада ограничението за движение с вериги по пътя Смолян-Пампорово-Проглед

Бедственото положение в област Смолян остава в сила, въпреки че обстановката се нормализира, съобщи БНР. То ще остане в сила до отваряне на всички пътища и възстановяване на електрозахранването във всички населени места. Тази сутрин отпадна ограничението за движение с вериги по пътя Смолян-Пампорово-Проглед, информират от Областната администрация.

Изискването за вериги остава в сила за пътя Пампорово-Стойките, където не се допускат товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.

Заместник-областният управител Адриян Петров коментира пред националното радио, че основният туристически поток вече се е изтеглил. По думите на Петров някои селища се захранват с електричество от агрегати. Той поясни, че все още има населени места без ток, които ще получат агрегати, ако не бъде възстановено електрозахранването в близките часове.

В община Сърница обстановката остава усложнена. Второ денонощие не може да бъде открита аварията по електрическото трасе Сърница – Медени полян. Работата там е затруднена заради трудно проходимия планински терен.Без електрозахранване са все още пет села в общините Девин и Борино и с. Мугла в община Смолян. В училищата в областта се възстановяват учебните часове след продължилата една седмица грипна ваканция. Неучебен ден е обявен само за училищата в община Доспат заради проблемите с електрозахранването по време на бедствието.

По пътя Доспат-Батак важи ограничението за товарните коли над 12 тона да бъдат без ремаркета и полуремаркета.

Очаква се по-късно днес да бъде отменено бедственото положение в област Смолян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *