СИРИЗА постигна историческа победа в Гърция

СИРИЗА постигна историческа победа в ГърцияСИРИЗА спечели убедително в исторически предсрочни парламентарни избори в Гърция.
Опозиционната Коалиция на радикалната левица Сириза получава 36.5% от гласовете на извънредните парламентарни избори в Гърция, а партията „Нова демокрация” на премиера Андонис Самарас – 29.22%, заяви представител на министерството на вътрешните работи на Гърция, предаде Фокус.

В електронната система, отчитаща гласуването, са постъпили данните от 4 800 от общо 19 500 избирателни участъка в Гърция.

В парламента влизат седем партии. СИРИЗА, по предварителни данни, получава 150 места”, заяви представител на министерството на вътрешните работи на Гърция, като добави, че това са предварителни данни и те може да се променят.

Според тези данни „Нова демокрация” засега получава 76 депутатски места. Третото място се заема от крайно дясната „Златна зора”- 6.3% от гласовете и 17 места, след това е партия „Река” с 5.9% от гласовете и 16 места. Комунистическата партия на гърция получава 5.6% и 15 места, ПАСОК- 4.8% и 13 места, а партията „Независими гърци” (АНЕЛ) – 4.7% от гласовете и 13 места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *