СИНЪТ НА НИКОЛАС МАДУРО СЕ ЗАКАНИ ДА ПРЕВЗЕМЕ БЕЛИЯ ДОМ

epa06144800 People participates during an 'anti-imperialist' march in Caracas, Venezuela, 14 August 2017. The march was organized in response to the 'military option' statement by US President Donald J. Trump on 11 August.  EPA/NATHALIE SAYAGO

По-късно президентът на Венецуела обяви мащабни военни учения, които да подготвят страната за отпор срещу американската агресия

По време на заседанието на Конституционната асамблея синът на президента Николас Мадуро обеща ответни действия, в случай че САЩ използват сила срещу Венецуела. Ако спрямо Венецуела бъде извършено нападение, то вие ще видите автомати в Ню Йорк, господин Тръмп. Ние ще превземем Белия дом, заявява Николас Мадуро – младши.

Малко по-късно самият президент обяви, че за края на месеца са планирани мащабни военни учения, съобщава Panorama. Те ще имат за цел да подготвят страната за отпор срещу американската агресия. „Сега ние вдигаме знамената, за да кажем: Венецуела не се бои! Венецуела е родина на свободата и храбростта!“, заяви в обръщение Мадуро.

Предупрежденията от Венецуела идват в отгвор на изявление на президента на САЩ Доналд Тръмп от преди няколко дни. Той заяви, че не изключва вероятността от военно решение на конфликта във венецуела. „Имаме много варианти за Венецуела, включително е и възможен и военнен вариант в случай на нужда“, заяви Тръмп.

След провеждането на изборите във Венецуела, в Конституционната асамблея, която без провеждането на референдум може да реформира системата на държавно управление и да изменя основния закон, заяви, че Вашингтон първо, счита Николас Мадуро е диктатор. Едва след това САЩ въведоха санкции против лидера на страната и някои други висши чиновници. В самата страна това доведе до редица граждански вълнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *