Симпатизанти на ГЕРБ прегръщат Цветанов до парламента

ЦветановСкъпи приятели, най-важното в момента е да не се поддаваме на провокации да сме толерантни и да не влизаме в пререкания и да няма насилие. Това което наблюдавахме през последните няколко дни – справедливите искания на гражданите заради сметки бяха използвани от някои партии за дестабилизиране на държавата. Това заяви Цветан Цветанов, който бе посрещнат с аплодисменти и прегръдки от симпатизантите на ГЕРБ, намиращи се пред Народното събрание. “Това, което направи премиерът, беше най-правилното за държавата. Вчера на 140-годишнината от обесването на Васил Левски не поднесоха цветя, а хвърлиха камъни върху българските полицаи. А българските полицаи искат да запазят обществения ред на държавата”, каза Цветанов.

“Затова премиерът подаде оставка. В една демократична държава единственият демократ начин да има законно избрано управление – това са парламентарни избори и отново Бойко Борисов да бъде премиер на тази държава. Това мнозинство, което ще направим всички заедно, ще покаже на цяла Европа, че България е силна със своето гражданско общество”, допълни вицепремиерът.

“Благодарим ви за подкрепата! И ви моля – да не влизаме в сблъсъци с другите, които протестират. Запотен дали е очаквал такава подкрепа от гражданите”, каза още Цветанов.

Той призова насъбралото се множество, около 300 души: “Българските граждани са разумни и те ще дадат оценката си, когато бъдат насрочени парламентарните избори. Искам специално да ви поздравя от името на премиера и искам да ви уверя, че ще положим максимални усилия за бъдещето на тази държава”.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *