Силиконова мацка загуби дело срещу КАТ в съда

СиликонкаПищна мома от Горна Оряховица отнесе глоба от 50 лева, защото карала без колан, за да пази новите си силиконови гърди.

Тя отказала да плати сумата и обжалвала полицейската глоба пред съда. Съдебна сага е на път на влезе като една от най-пикантните в историята на родната темида.Магистратите от две съдилища обаче останали непреклонни и я наказали да си брои парите. Сагата започнала посред лятото на миналата година. Тогава полицейски патрул спрял надвечер на 24 юли М.Й. за рутинна проверка, тъй като униформените забелязали, че тя шофира без колан.

Написали й акт, а след това й е издадено наказателно постановление за глоба от 50 лева. Дамата обаче решила да обжалва, като обяснила в съда в Горна Оряховица, че по лекарско предписание не трябвало да притиска новите си гърди 6 месеца.

Това била и причината тя да не ползва колан, когато кара колата си. „В подкрепа на този довод жалбоподателката представя пациентска карта, от която се установява, че на 10.04.2012 г. са й поставени импланти на гърдите.

Посочената карта обаче не съдържа данни на Й. да е давано соченото в жалбата медицинско предписание да се пази от натиск в гърдите в продължение на 6 месеца“, пише в съдебното решение на магистратите от Горна Оряховица.

Те потвърдили наказанието, дадено от полицаите. Съдиите са категорични, че предпазният колан и неговото използване не водело по никакъв начин до натиск върху гърдите на водача, въпреки че са с импланти, посочва вестник „Стандарт“.

Решението на магистратите от Горна Оряховица било обжалвано и пред Административния съд във Велико Търново. Магистрите и там обаче били категорични, че няма никакъв начин обезопасителният колан при шофиране да увреди разкрасителните кубици силикон.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *