СИЛЕН ВЯТЪР ОБЪРНА ТИР НА ПЪТЯ ВРАЦА-МЕЗДРА, СЪБОРИ ТОПОЛА ВЪРХУ Е-79 КРАЙ БЛАГОЕВГРАД

Padnalo dyrvo bgnes

Във Враца е свикан и кризисен щаб, който заседава в момента

Силният вятър обърна тежкотоварен автомобил. ТИР-ът се е движел по пътя Враца-Мездра и се обърнал в следствие на силния вятър. Движението по пътя Враца-Мездра се осъществяваше само в едната лента и се регулираше от пътна полиция. В участъка движението беше възстановено малко преди 16:00 часа.

Заради бурния вятър по-рано беше ограничено и движението на товарните автомобили над 12 т по път I-1 Ботевград – Монтана.

Кметът на Враца Калин Каменов в своя публикация във Фейсбук призовава жителите на града да ограничат излизането навън и да преустановят движението с лични автомобили на територията на цялата община. „Всички екипи на пожарната, полицията, Гражданска защита и БКС работят за справяне с десетките материални щети. Силата на вятъра в града достигна 115,2 км. в час.“, пише Каменов в поста си.

Голяма топола с разклонена корона падна върху ГП Е-79 край Благоевград, няма пострадали, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Сигналът за инцидента е подаден към 11.40 ч. днес на изхода на Благоевград в посока Дупница преди разклона за с. Рилци.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ призовават всички шофьори да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, поради силния вятър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *