СИДЕРОВ ПОИСКА ОТ БОРИСОВ ДА ПРЕОСМИСЛИ ПОВЕДЕНИЕТО НА МИНИСТРИТЕ СИ

Siderov bgnes

Повод са акциите по морето, които според лидера на „Атака“ съсипват едни бизнеси в полза на други

Министър-председателят изпращал ли е членове на своето правителство, командировал ли ги е да извършват подобни действия – да водят със себе си полицаи, да затварят и въобще да тероризират българския туристически бизнес? Този въпрос зададе лидерът на „Атака“ и групата на „Обединени патриоти“ в парламента Волен Сидеров пред бургаски медии минути преди да влезе в местната здравна инспекция. Изявлението беше предавано на живо през фейсбук страницата на Сидеров.

Вчера Валери Симеонов обяви, че са запечатани и спрени две плажни дискотеки в Слънчев бряг и Созопол. Според Сидеров обаче властите действат избирателно, като съсипват едни бизнеси в полза на други. „Има едни братя, които скоро ги предложиха за орден „Стара планина“ ли, за Нобелова награда ли. Всеки, който дойде на власт, пол апартамент в Свети Влас. В техния затворен комплекс не стъпва РЗИ, МВР, там това е табу“, коментира националистът и допълни, че ще иска проверка на яхтеното пристанище, защото имал информация от еколози, че при изграждането му са нанесени сериозни щети.

По думите му членове на правителството почиват в Свети Власт, а там музиката от заведенията „дънела“ денонощно. „Кой дава право на РЗИ да действа като шпицкоманда, кой нарежда части на МВР – ресурс на държавни институции, да действат като военна хунта”, попита Сидеров. Той символично скъса бележка за затваряне на обект, като обяви, че този тип мерки от страна на здравната инспекция са незаконни.

Той каза, че е получил десетки оплаквания за начина на извършване на проверки по морето. “Всеки ден пристигат полиция, тежко въоръжена, правят проверка на клиентите – на младежи и девойки… Всичко това убива една част от българския бизнес, за сметка на друга. Други олигарси не биват закачани с пръст“

Макар и без да споменава имена от думите му стана ясно, че нападката му е спрямо вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов – първият, който прокара закона за шума и според него бяха затворени вчера дискотека „Какао бийч“ и нощният бар „Хедон“, а вторият, който предложи и награди бизнесмена Йордан Динев за орден „Стара планина“.

Волен Сидеров заяви, че утре на Министерски съвет иска да бъде внесена специална точка в дневния ред по въпроса. Той няколко пъти подчерта, че лично е гласувал това правителство и го изпратил във властта.

Добре е да помислят (министрите и премиера, бел.ред) има ли нужда от това правителство, има ли нужда то да продължи да управлява… ако не създава благини, не вдига пенсиите, а създава подпомага само определени олигарси, допълни Волен Сидеров и отсече: „Да се замисли… или да търсим друго правителство.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *