СЕВЕРНА КОРЕЯ НЕ СЕ БОЯЛА ОТ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ

Raketi Koreya bgnes

Страната била миролюбива, но е готова на крайни мерки, за да се защити от заплахите на САЩ

Северна Корея е миролюбива държава, но за да се защити от заплахите от страна на САЩ, е готова да предприеме крайни мерки. Това изявление на севернокорейското външно министерство е разпространено от ЦТАК – Централната телеграфна агенция на КНДР и цитирано от световните агенции.

В същото изявление корейското външно министерство заявява, че КНДР остава непоколебима да отиде и до края, ако САЩ имат намерение да продължат своята конфронтационна политика. Армията на КНДР ясно показала, че нейните крайни мерки за противодействие включват внезапни изпреварващи удари и други методи. Пхенян се заканва да отговори с всеобща война на тоталната война с ядрени удари на ядрената война, но задължително ще удържи победа в това „смъртно и опасно противопоставяне“. „КНДР е миролюбива социалистическа държава, но не се бои от война и не се опитва да я избегне“, посочват севернокорейските дипломати.

Правителството на Япония създаде кризисен щаб към кабинета на министър-председателя, а южнокорейското правителство свика на извънредно заседание на Постоянния комитет на Националния съвет за сигурност. мериканският президент Доналд Тръмп изпрати група бойни кораби, начело със самолетоносача „Карл Винсън“, към Корейския полуостров, за да подчертае намеренията си, в един от поредицата сигнали за готовността му да разклати външнополитическата стратегия на САЩ.

Русия пък призова за здържаност и блокира американската декларация в Съвета за сигурност на ООН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *