СВЕТОСЛАВ ГЛОСОВ Е НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА АПИ

glosov bgnes

Изненадващата рокада е по решение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков

Досегашният ръководител на АПИ инж. Дончо Атанасов остава член на Управителния съвет на пътната агенция. Той ще продължи да е ангажиран с новото строителство на участъци от републиканската пътна мрежа, както и с поддръжката, ремонтите и рехабилитацията на вече съществуващите трасета. Кадровите промени в Управителния съвет на АПИ идва след молба на инж. Атанасов, отбелязват от МРРБ.

Рокадата идва в разгара на големите пътни търгове на стойност около 1 милиард лева. Очаква се назначението на Глосов, който е почетен председател на строителната камара, да провокира недоволство сред малките и средни строителни фирми. Поръчките ще се разпределят от едрия капитал, точно както беше по времето на „Батко и братко“ – след предварителна договорка за обектите, което доведе до спиране на европейските фондове по времето на тройната коалиция, коментираха представители на бранша пред Mediapool.

Припомняме, че на 20 юни беше сменен и шефа на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и то в момент, когато се преобразува картата на възстановената собственост в кадастралната карта и интересите от страна на едрите земеделци са изключително големи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *