Сбогуваме се с Тодор Колев в неделя. Поклон!

Тодор КолевДнес на 73-годишна възраст ни напусна големия актьор Тодор Колев. Той си отиде днес след мъчителна и дълга битка с коварно онкозаболяване, поразило първо белите му дробове, а после – и костите. По желание на близките му поклонението пред тленните му останки ще е в Народния театър в неделя от 11 ч. Съболезнователни телеграми до семейството му изпратиха министър-председателят Бойко Борисов, председателят на парламента Цецка Цачева и министърът на културата Вежди Рашидов.В съболезнователната си телеграма до близките на Тодор Колев министър-председателят Бойко Борисов изразява дълбоката си покруса от смъртта на големия български актьор. „Вярвам, че неговият образ ще продължи да живее сред нас, отличаващ се с енергичния си дух, висок професионализъм и невероятно чувство за хумор“, пише премиерът. „Ще запомним Тодор Колев с неговия усет към изкуството; с индивидуалния му стил, чрез който ни караше да се замислим и усмихваме“, се посочва още в телеграмата. Борисов изтъква, че от големия български актьор можем да запомним и това, че „… човек е щастлив тогава, когато е изпълнен с желание и още нещо – вкус към живота!“ „Такъв беше той – непринуден, искрен, положителен човек, изпълнен с вяра, оптимизъм, изминавайки житейския си път, воден от стремеж за свобода и „вкус към живота“, пише още министър-председателят.

„С дълбока скръб приех вестта за кончината на обичания от целия български народ Тодор Колев. Той посвети изцяло своя творчески път на публиката. За поколения българи той остава незабравим спомен. Ще го запомним и с активната му гражданска позиция, която отстояваше и като народен представител в Седмото Велико народно събрание“, се казва в съболезнователното писмо на председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

„В златната съкровищница на българската култура завинаги остават блестящите изпълнения на Тодор Колев, неговото невероятно разбиране за „дълбоката комедия“, която не само ни кара да се усмихваме, но и да се замислим и вгледаме във важните, но често незабележими малки детайли от ежедневието. Тодор Колев влезе в трупата на небесните артисти, където съм сигурен, че ще се усмихва по-често заедно с любимите си Чарли Чаплин и Рей Чарлз“, пише в съболезнователна телеграма до семейството на актьора министърът на културата Вежди Рашидов.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *