САЩ: РУСКАТА ВОЕННОМОРСКА АКТИВНОСТ В ЕВРОПА НАДВИШАВА НИВОТО ОТ СТУДЕНАТА ВОЙНА

Exxon Mobil CEO and Chairman Rex Tillerson speaks as he and other top oil and gas industry executives testify during a Senate Finance Committee hearing on "Oil and Gas Tax Incentives and Rising Energy Prices" on Capitol Hill in Washington May 12, 2011. REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Рекс Тилърсън обяви, че ударите в Сирия са предупреждение към други държави

„Военноморската активност на Русия в Европа в последно време превишава нивото от времето на Студената война. Това е така, въпреки по-малкия брой на флота.”Това заяви висш военен на САЩ и НАТО, цитиран от „Ройтерс“.

Адмирал Мишел Хауърд оглавява Обединеното военно командване на НАТО в Неапол и командва американските военноморски сили в Европа и Африка. Тя изрази тревога, че тази активност може да се отрази на състоянието на Алианса.

Същевременно американският държавен секретар Рекс Тилърсън, заяви че ударите в Сирия са предупреждение към други държави. Като пример той даде Северна Корея и нейните ядрени опити, приемани като предизвикателство от страната му и региона. По думите му, американският отговор на сирийската химическа атака в Идлиб трябва да се приема като ясно послание.

Това ще последва при подобни действия от други държави, които нарушават международното право и са заплаха. По-рано Русия критикува изстрелването на американските ракети срещу база на сирийската армия като помощ за терористите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *