САЩ И РУСИЯ НЕ ПОСТИГНАХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СИРИЯ

Putin Obama
Проведе се среща на четири очи между Путин и Обама

Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Барак Обама си стиснаха ръцете и рано тази сутрин седнаха на преговори зад една маса в изложбения центъра в китайския град Ханджоу, където се провежда срещата на Г-20.

В разговора по-късно ще се присъединят и първите дипломати на двете държави – Сергей Лавров и Джон Кери.  Сред обсъжданите теми ще бъдат ситуацията в Сирия и в Украйна. В първия ден на срещата на Г-20 Путин и Обама няколко пъти кратко преговаряха „на крак“, договаряйки се да проведат среща днес.

Вчера САЩ и Русия не се разбраха за слагане на край на гражданската война в Сирия. Преговорите ще продължат, въпреки че американският президент Барак Обама изрази скептицизъм по отношение на успеха на дипломацията. Окончателно уреждане на сирийския конфликт може да бъде постигнато само с политически средства, заяви днес руският президент Владимир Путин на неформална среща на лидерите на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) в кулоарите на форума на върха на Г-20 в китайския град Ханчжоу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *