САЩ БЛОКИРАХА ДЕКЛАРАЦИЯ НА РУСИЯ, ОСЪЖДАЩА НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ ПОСОЛСТВОТО Ѝ В ДАМАСК

5872408

По-рано руските медии съобщиха, че изстрелян от терористи снаряд е попаднал във външното ограждение на посолството в сирийската столица

САЩ блокираха в Съвета за сигурност на ООН предложената от Русия декларация, осъждаща атака срещу посолството на страната в Дамаск, съобщи говорителят на постоянното представителство в ООН Фьодор Стржижовски. По-рано руските медии съобщиха, че изстрелян от терористи снаряд е попаднал във външното ограждение на посолството на Русия в сирийската столица. Няма пострадали сред персонала на дипломатическата мисия.

Предложеният от Русия проект за декларация, осъждаща терористичната атака срещу сградата на руското посолство в Дамаск на 20 ноември, отново бе блокирана от американската делегация, каза Стржижовски.

По-рано в министерството на външните работи подчертаха, че поредната атака на терористи срещу посолството на Русия в Дамаск е провокация и няма да повлияе на решимостта на руската страна да продължи борбата с терористите в Сирия и да съдейства за установяване на мир и сигурност в Сирия.

РИА-Новости, БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *