САМО ЗА ЧАСОВЕ НАД 2 МИЛИОНА ДУШИ СЕ ПОДПИСАХА ЗА НОВ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЧЛЕНСТВОТО НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ В ЕС

London 3

Протести в Лондон, появи се и петиция за независим Лондон

Онлайн петицията за нов референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз бе подкрепена от над 2 милиона британци и хора, живеещи в Обединеното кралство до 17.30 ч. вчера. На моменти подкрепата за петицията растеше с над 3000 подписа в минута. Повечето от подписалите се са от райони, където подкрепата за оставане в ЕС на референдума на 23 юни е била най-голяма, на първо място в Лондон.

Парламентът е длъжен да обсъди всяка петиция, качена на сайта му, ако под нея са поставени повече от 100 000 подписа.
Поддръжници на европейската интеграция излязоха по улиците на Лондон в събота на протест срещу излизането на Великобритания от ЕС. Хиляди протестиращи поискаха властите да преразгледат резултатите от референдума. Те преминаха през централните улици на британската столица със знамена на ЕС и лозунги в подкрепа на членството на Обединеното кралство в общността.
Над 160 хиляди души са подписали петицията до кмета на Лондон Садик Хан с искане „да провъзгласи независимост на британската столица от Великобритания и да подаде заявка за членство в ЕС“. Документът беше качен на сайта change.org на 24 юни.
„Лондон е международен град и ние искаме да останем в сърцето на Европа“, се казва в документа. Авторите на подписката са си поставили за цел да съберат 200 хиляди подписа, след което ще я връчат в кметството на британската столица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *