САМОЛЕТ С 65 ДУШИ НА БОРДА СЕ РАЗБИ В ИРАН, НЯМА ОЦЕЛЕЛИ

Samolet katastrofa bgnes

Самолетът е пътувал между Техеран и Ясудж и излетял от международното летище Мехрабад в 8 ч. местно време

На борда са били 59 пътници, включително едно дете, както и шестчленен екипаж.

Първоначално бе разпространена информация, че загиналите са 66, но по-късно стана ясно, че един човек е пропуснал полета.

Машината е паднала в района на планинския масив Загрос в централните части на Иран, на около 22 км от Ясудж. Град Семиром се намира на около 620 км южно от Техеран. От авиокомпанията по-късно обявиха, че заради труднодостъпната местност, службите все още нямат достъп до мястото и затова се въздържат да обявят всички хора на борда за загинали.

Моджтаба Халеди, говорител на националните служби за спешна помощ, каза пред ИСНА, че в района е бил изпратен хеликоптер. „Предвид факта, че районът е планински, не е възможно да се изпращат линейки“, каза той. Лошоот време затруднява и достъпа на хелиокптера до района.

Самолетът се смята, че е 25-годишен ATR 72-500 на иранския авиопревозвач Aseman Airlines. Той е двумоторен и е френско-италианско производство, като се използва за полети на къси разстояния. След десетилетия на международни санкции самолетният парк на Иран застаря, като в последните години често се случват подобни инциденти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *