САДИК ХАН, КМЕТ НА ЛОНДОН: ГРАЖДАНИТЕ НА ЕВРОПА СА ДОБРЕ ДОШЛИ В ЛОНДОН

Sadik Han london BGNES

Лондончани събират подписи за независимост от Великобритания и оставане в ЕС

Настоящият кмет на Лондон Садик Хан направи официално изявление, в което изрази несъгласието на Лондон с резултатите от проведения в четвъртък референдум. „Искам да изпратя ясно послание до всеки европейски гражданин, живеещ в Лондон – вие сте добре дошли тук. Ние като град сме благодарни за огромния ви принос и това няма да се промени в резултат на референдума.

Към днешна дата има близо милион граждани на Европейския съюз, живеещи в Лондон и те носят много ползи на нашия град – работят здраво, плащат си данъците, работят в обществените ни услуги и допринасят за нашия гражданиски и културен живот. Ние всички носим отговорността, да търсим начини да излекуваме разделението, което сояви по време на тази кампания и да се фокусираме в това което ни обединява, а не в това, което ни разделя“

Видно е, че изразеното от кмета на Лондон мнение се споделя от поне част от гражданите на града, защото над 60 хиляди лондончани вече се подписаха в петицияс искане британската столица да получи независимост и да остане в Европейския съюз.

„Лондон е международен град и ние искаме да останем в сърцето на Европа“, гласи петицията. „Да, ние не сме съгласни с останалата част от страната. Тогава, вместо да гласуваме пасивно и агресивно едни срещу други на всеки избори, да направим развода официален и да постигнем разбирателство с нашите приятели на континента“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *