РУХНА КОНСТРУКЦИЯТА НА ВХОДА НА ПЕЩЕРАТА ЛЕДЕНИКА

Ledenika bgnes

Конструкцията е направена преди 5 години по европроект

Рухна входът към пещера Леденика, съобщава Нова телевизия. Той е изграден за близо 250 000 лева и е открит преди по-малко от 5 години. Според експертите, извършили оглед на място, че причината за падането на модула са пукнатини в конструкцията, за които неколкократно община Враца е сигнализирала фирмата изпълнител на обекта.

При инцидента няма пострадали, съобщи БНТ. Предприети са действия за възстановяване на съоръжението за сметка на изпълнителя, тъй като гаранцията е в срок. Самата конструкция е изградена с европейски средства, а това не е първият проблем, свързан с начина, по който е изпълнен проектът. Целият проект, на стойност 5 млн. лева, е бил приет през 2015 г. с редица забележки заради проблеми с обществените поръчки и изпълнението на отделните модули, включително с проблеми по конструкцията на т.нар. входен модул „Светломразец“, който рухнал от снега.

За да се види как е била изпълнена конструкцията, ще бъде направено конструктивно обследване на модула. В този проект материалите са били подменени и проектът е изменен от първоначалния му вид, обясни зам.-кметът Мария Попова.

За последните три години в поддръжката на природния парк са инвестирани над 100 000 лв. от местния бюджет. Парите са отишли за ремонт на декоративни фигури, плочки, за купуване на хидрофор и поставяне на 15-кубиков резервоар с питейна вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *