РУМЕН РАДЕВ ЩЕ СЕ СРЕЩА С ЕКСПЕРТИ ЗА МАЖОРИТАРНАТА СИСТЕМА

rumen-radev-bgnes

Днес се проведе церемонията по официалното връчване на решението на Централната избирателна комисия за избора му за държавен глава

Церемонията бе открита от доскорошния опонент на Радев Цецка Цачева, но в качествотоѝ на председател на Народното събрание. „Поздравявам ви за победата и за огромното доверие, което получихте от българските граждани“, каза Цачева като се обърна към Радев и Йотова. „Вярвам, че няма да пожалите сила и енергия да отговорите на това доверие и да работите в интерес на българските граждани“, допълни тя.

Радев благодари на всички български граждани, които са упражнили вот на изборите и на всички хора от ЦИК, които по думите му са положили неимоверни усилия за демократично, честно и прозрачно провеждане на изборите. Връчването на мандата е израз на признание за тези избори. Това е изключително отговорен и задължаващ акт и ви уверявам, че ще работим и ще отдадем сили и енергия за демократична и просперираща България, каза още Румен Радев.

Удостоверенията и решението бяха връчени на новоизбраните президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова от председателя на ЦИК Ивилина Алексиева.

„Връчването на решението и удостоверенията стават в сложна вътрешнополитическа обстановка и външно политическа обстановка и предизвикателствата пред президентската институция са немалко. Пожелавам ви да отговорите достойно на предизвикателствата“, обърна се Алексиева към Радев и Йотова.

По този повод след церемонията Радев коментира ”Ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, новоизбраният президент Румен Радев ще инициира среща с председателя на парламента, лидерите на всички парламентарно представени партии, експерти по изборно законодателство и инициаторите на Националния референдум, за да се обсъдят вариантите за въвеждане на мажоритарна избирателна система.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *