РУМЕН РАДЕВ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ГЪРЦИЯ ДНЕС И УТРЕ

Radev bgnes

В Атина българският президент ще проведе среща на „четири очи” с гръцкия си колега Прокопис Павлопулос

Българският предзидент Румен Радев е на двудневно държавно посещение в Атина. Това е първата визита на Румен Радев в Югоизточна Европа след встъпването му в длъжност като държавен глава. В Атина президентът Румен Радев ще проведе среща „на четири очи“ с гръцкия си колега президента Прокопис Павлопулос, след което двамата държавни глави ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Гърция, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени перспективите за последващо развитие на двустранните отношения между България и Гърция, икономическия и културен обмен, партньорството в енергетиката, въпроси от дневния ред на ЕС, регионалното сътрудничество на Балканите.

В рамките на посещението си президентът Радев ще проведе срещи и с председателя на парламента Никос Вуцис, както и с кмета на Атина Георгиос Каминис. Българският държавен глава ще положи венец на гроба на Незнайния воин и ще бъде посрещнат с официална церемония пред Президентския дворец в Атина. В сградата на българското посолство в гръцката столица, президентът Румен Радев ще разговаря с наши сънародници, живеещи в Република Гърция.

В официалната делегация на българския държавен глава участват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, зам.-министърът на външните работи Емилия Кралева.

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *