РУМЕН РАДЕВ: ЛОБИЗМЪТ УБИВА, ДА СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ РЕШЕНИЯ

Radev VMA BGNES

Президентът призова да няма политически спекулации, защото не е морално

Важно е, че офицерски кандидат Каменов е в добро стабилно състояние, той е със силен дух. Надявам се, че скоро ще бъде в нормално работоспособно състояние. Имам дългогодишен опит в тази материя и преди заключенията на разследващата комисия не бих спекулирал по тази тема. Това заяви президентът Румен Радев във ВМА, предаде БГНЕС.

„Това е една голяма трагедия и призовавам да няма политически спекулации, защото не е морално. Нека обаче не забравяме, че останалите от утре продължават да летят и ние сме длъжни да посочваме проблемите и да настояваме за решаването им.  За по-малко от една година за втори път загиват летци, три КСНС направих специално за Българската армия нещо да се промени. Министър Каракачанов е поставен в политически, финансови и правни рамки, от които повече той не може да направи. Решаването на тези проблеми искат държавническо отговорно мислене и адекватни действия“, добави президентът.

„Лобизмът убива. Крайно време е да се потърси отговорност от онези политици, които преследвайки користни политически интереси, със своите решения излагат на риск живота и здравето на нашите военнослужещи“, каза президентът.

Той добави, че мнозинството прекрати модернизационните процеси в Българската армия, върна ги в изходна точка. Предвидените за тези проекти стотици милиони къде изтекоха, вместо за ремонт и подготовка те пак отидоха за саниране. Отдалечаваме се от възможностите, които трябва да имаме. Рискът от тези политически решения ги носят военните, добави още Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *