Румен Петков поиска оставката на Сергей Станишев

Румен ПетковБившият червен депутат Румен Петков поиска лидерът на БСП Сергей Станишев да се оттегли от председателския пост, за да понесе отговорност за резултата на изборите. Според Петков левицата е загубила вота и той е изненадан от първото място за ГЕРБ.„Няма два варианта. Лидерът на партията трябва да покаже мъжество, че е осъзнал, че като лидер на партия тя не е натрупала потенциал, коментира Петков пред “Дарик радио”. – Листите бяха предложени от лидера и въпросът с отговорността тук не подлежи на коментар.”

Според него Станишев носи лична отговорност за реденето на листите и фактът, че в някои области е имало външни водачи, непознати на хората.

По думите на Петков в БСП трябва да има сериозни организационни и структурни промени. „Явно в последните години нещата никак не са вървели добре. Аз самият имам сериозни претенции към начина, по който течеше кампанията. Трябваше да центрираме разговора в политиките, които предлагаме”, каза бившият вътрешен министър в правителството на Тройната коалиция.

Според Петков в следващия парламент няма да има ресурс за стабилно правителство. „Не си представям как от позицията на втора сила ще тръгнем да формираме кабинет”, обясни той по отношение на възможността БСП да получи втория мандат за съставяне на кабинет. Румен Петков не изключи и възможността за скорошни нови предсрочни избори.

Източник: БЛИЦ

Един коментар по “Румен Петков поиска оставката на Сергей Станишев

  1. „Румен Петков поиска оставката на Сергей Станишев“.
    Румене, правиш се на пич, но се шубелисвате като ученички от Путин. Може ли такова нагло украинско КОПЕЛЕ като Станишев („изгубена Станка“) да бъде търпяно от цял народ. Хайде ние ще го изтрием оттук, но къде остава вашият дял от това благородно дело. Няма ли някой от вас, който да иска да остане в историята с хубаво и завършено дело!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *